söndag 13 mars 2022

det är dags....

utsikt från ett köksfönster
Det blev plötsligt krig. Först var det krig mot coronan och nu krig med bomber och granater i Ukraina. Och det uppfyller tidningarna och nyhetssidorna. Men vad är det egentligen som händer? Sanningen lär vara första offret i krig.

Söndagens första läsningen-text: 

2 Krön. 20:1-9

Sedan kom moabiterna och ammoniterna och med dem andra ammoniter för att strida mot Joshafat. Man kom och berättade det för Joshafat och sade: ”En stor skara kommer mot dig från landet på andra sidan havet, från Aram. De är i Hasason-Tamar, det vill säga En-Gedi.” 

Då greps Joshafat av fruktan och beslöt sig för att rådfråga Herren, och han utlyste en fasta över hela Juda. Och Juda samlades för att söka hjälp hos Herren, och från alla Juda städer kom man för att söka Herren.

Joshafat steg upp i Juda mäns och Jerusalems församling i Herrens hus, framför den nya förgården. Han sade: ”Herre, våra fäders Gud, är inte du Gud i himlen och den som råder över alla hednafolkens riken? I din hand är kraft och makt, och det finns ingen som kan stå dig emot. Var det inte du, vår Gud, som fördrev detta lands invånare för ditt folk Israel och gav landet åt din vän Abrahams efterkommande för evig tid? De bodde där, och de byggde där en helgedom åt ditt namn och sade: Om något ont kommer över oss, svärd, straffdom eller pest eller svält, så vill vi träda fram inför detta hus och inför ditt ansikte, för ditt namn är i detta hus, och vi vill ropa till dig ur djupet av vår bedrövelse, och du ska då höra och hjälpa. (Folkbibeln)

För att se vad som hände sen måste man läsa också fortsättningen. De gick ut för att strida, men fann plötsligt bara döda fiender framför sig. Herren hade skött om stridandet.

                                                                                                        Don  Francisco Jehoshaphat

Det kan nog vara skäl att söka Herren.....  och Hans sanning!

(Finns det något rätt sätt att skriva Josafat på?)

 .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar