lördag 19 september 2020

ett är nödvändigt

Före stormen Aila gick vi på Herrgårdsleden och hittade en trollslända, som försökte värma sig i solen. Den var helt nöjd att komma upp i den varma handen och ville inte därifrån sen. 

Nu är Herrgårdsleden stängd, eftersom det inte syns någon led där mera, när så många träd har lagt sig till vila på den under stormen. 

"Hemma på våran gård" har bara ett halvt träd fallit plus en massa kvistar ur gårdspilen. Granen som delat sig i två stammar, tappade ena halvan, den ser nu lite gles ut, men står ju ännu kvar. Vi får se vad det blir....

Pilens grenar är fortfarande på gräsmattan och här sitter jag....!

Morgondagens evangelietext

Luk. 10:38–42

Medan de var på väg gick Jesus in i en by, och en kvinna som hette Marta bjöd honom hem till sig. Hon hade en syster vid namn Maria, som satte sig vid Herrens fötter och lyssnade till hans ord. Men Marta tänkte på allt hon hade att ordna med. Hon kom och ställde sig framför Jesus och sade: ”Herre, bryr du dig inte om att min syster låter mig ensam ordna med allt? Säg åt henne att hjälpa till.” Herren svarade henne: ”Marta, Marta, du gör dig bekymmer och oroar dig för så mycket, fast bara en sak behövs. Maria har valt det som är bäst och det skall inte tas ifrån henne.”

                                                                                                       Öppna dina knutna händer (psb 892)

1 kommentar:

  1. Jag kom på att det också idag blåser onödigt mycket för att plocka kvistar, de som blev halvlösa i stormen kan få för sig att komma ner idag... Bra om inte större skador inträffat! :) /ulla

    SvaraRadera