söndag 5 september 2021

till glädje

Första satsen lingonsaft har satts i källaren. Det är den tiden nu. (Ifjol var det 26. september.) Lingonsylt har jag också kokat en sats. 

Ifall någon funderar så är det inte lingon på bilden. Såna lingon finns inte. 

Det är aronia, som jag plockade så mycket som rymdes i frysen, resten lämnade på busken åt fåglarna. De ska ju ha något att äta de också. Mera lättplockade bär än aronia finns knappast. 

Om någon undrar vad jag gör med aronia, så äter jag dem som vitaminpiller på morgonyoghurten, med havtornsbär om det finns eller rönnbär om det finns. Så jo, jag har också plockat rönnbär.

Söndagens första läsningen-text: 

Neh. 8:5-10

Esra öppnade bokrullen i hela folkets åsyn – han stod ju högre än de – och när han öppnade den reste sig hela folket upp. Esra prisade Herren, den store Guden, och med lyfta händer ropade hela folket: ”Amen, amen.” De böjde knä och föll ner och tillbad Herren med ansiktet mot marken. Leviterna Jeshua, Bani, Sherevja, Jamin, Ackuv, Shabbetaj, Hodia, Maaseja, Kelita, Asarja, Josavad, Hanan och Pelaja förklarade lagen för folket, som stod kvar på sina platser. De läste ur Guds lagbok, tolkade den och utlade den, så att folket förstod vad som lästes.
Provinsguvernören Nehemja, prästen Esra, den skriftlärde, och leviterna, som undervisade folket, sade till de församlade: ”Denna dag är helgad åt Herren, er Gud. Ni skall inte sörja och gråta.” Ty hela folket grät när de hörde vad som stod i lagen. Och Esra fortsatte: ”Gå nu hem och njut av god mat och sött vin och dela med er åt dem som inte har kunnat förbereda någonting. Ty denna dag är helgad åt vår Herre. Var inte bedrövade. Den glädje Herren ger är er styrka.”

Det är nog en glädje att få höra Guds ord och få det förklarat för sig så att man förstår vad det säger. "Den glädje Herren ger är er styrka."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar