onsdag 7 februari 2024

att välja vist

Bilden blev till då jag kom in och på trappan såg att det såg så fint ut på himlen, men jag hade ju inte kameran med. Alltså hämtade jag kameran och gick ut och fotade, men molnen hade flyttat sig då redan, så det såg helt annorlunda ut. 

Det finns också en annan andra läsningen-text för veckan:

1 Kor. 1:20–25

Var finns nu de visa, de skriftlärda och denna världens kloka huvuden? Har inte Gud gjort världens vishet till dårskap? Ty eftersom världen, omgiven av Guds vishet, inte lärde känna Gud genom visheten, beslöt Gud att genom dårskapen i förkunnelsen rädda dem som tror. Judarna begär tecken och grekerna söker vishet, men vi förkunnar en Kristus som blivit korsfäst, en stötesten för judarna och en dårskap för hedningarna, men för de kallade, judar som greker, en Kristus som är Guds kraft och Guds vishet. Guds dårskap är visare än människorna och Guds svaghet starkare än människorna.

En text som passar bra i veckan innan presidentvalet (egentligen är det texten till andra söndagen före fastetiden). En annan bibeltext jag kom att tänka på i samband med presidentvalet är Dom 9:7-15.

Och i 1 Kor. 3:18-19:

Bedra inte er själva. Om någon av er tycker sig vara vis i den här världen, måste han först bli en dåre för att bli vis. Den här världens visdom är nämligen dårskap inför Gud. Det står skrivet: Han fångar de visa i deras slughet, (Folkbibeln)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar