onsdag 3 juli 2019

ork-idé

nattviol?
Vi har kommit hem från vår några dagars tripp österut. Har sett mycket genom bilrutorna.

Såg också några störande människor, eller egentligen inte, bara resultatet av deras störande. Det syns mera sällan numera.

Destu mera syns av traktoräggen, av olika färger. Det verkar vara en invasiv art som sprider sig hastigt, nästan på varje äng syns de. (Vad tänker de göra angående plasten de sprider i naturen?)

Ladorna har minskat nog rejält. Men österut verkade de vara i bättre skick än här hos oss, sågs mindre av de fallfärdiga ladorna ditåt. De som fanns var i bättre skick och ev. i användning.

Visst sågs lupiner längs vägen, men jag upplevde dem inte som störande, de var ganska fina och långa sträckor fanns det också utan lupiner.

Det som gladde mig mest var prästkragarna som finns längs vägarna nuförtiden - igen. De har varit  borta ganska länge, men tydligen har de börjat trivas igen. Eller är det en annan sort fastän den liknar prästkragen?

Orkiden på bilden fanns också i dikena på ett ställe längs vägen.

Så har jag läst färdigt en bok: Inkräktaren av Sheldon Vanauken. Mycket välskriven, läsvärd. Lite sorglig då den handlar om hans frus död och sorgen efter den. Lite fundersam blev jag på vem inkräktaren var, men titeln är översatt från A Severe Mercy. Många funderingar från och till då skribenten brevskrivit/diskuterat med sin vän C S Lewis om sina tankar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar