söndag 7 juli 2024

kärlekens lag

Söndagens andra läsningen-text: 

Hebr. 12:25-29

Se till att ni inte avvisar honom som talar. För om inte de kom undan som avvisade honom när han varnade dem här på jorden, hur ska då vi göra det om vi vänder ryggen åt honom som varnar oss från himlen? Den gången fick hans röst jorden att skaka, men nu har han lovat och sagt: Än en gång ska jag skaka inte bara jorden utan också himlen. Orden än en gång visar att det som skakas ska försvinna, eftersom det är skapat, för att det som inte kan skakas ska bestå.
När vi nu får ett rike som inte kan skakas, låt oss då vara tacksamma. På så sätt ska vi tjäna och behaga Gud med vördnad och fruktan, för vår Gud är en förtärande eld. (Folkbibeln)

Jag har alltid tänkt att det hänvisas till Israels folk vid Sinai berg, då de fick de tio budorden. Men Matt 27:45-55 talar om vad som hände då Jesus dog på korset för våra synder:  Jorden skakade och klipporna rämnade, gravarna öppnades och många avlidna heliga fick liv i sina kroppar. (Folkbibeln)

Är det månne det som det hänvisas till? 

Allt som är skapat kan skakas. Det som inte kan skakas ska bestå.

Jag kan bara fotografera det som är skapat. Men tacksam är jag också för skapelsen.

Så består nu tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken. (1 Kor 13)

---------

En gammal bok kom till vårt hus via loppis: From humor och muntra episoder av John Hedlund. Där fanns t.ex. att läsa om mamman som frågade lillflickan vad hon ritar: Jag ritar av Gud. Mamman svarade - Men kära du, ingen vet hur Gud ser ut. - Då ska dom få se det nu, svarade flickan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar