söndag 16 juni 2019

stenrik

Vi kom oss på en miniresa, en övernattning. Först till den andra staden för butiksgång, sen ut till hamnen på mat. Vi åt inte ute, utan inne i husbilen med utsikt över vatten. Träffade på en fiskmås på samma ställe som vi träffat en förr för ca 3 år sedan, ruvande på ägg på en sten en bit utanför hamnen. Började undra om det månne kunde vara samma mås, hur gamla kan de bli?

Sen till vårt sedvanliga övernattningsställe. Där träffade vi på tärnan. Den kom lite väl nära då jag var ute en sväng.

Dagens text (Joh. 3:1-15) handlar om Nikodemus, som förundras över att man måste födas på nytt för att se Guds rike.
Jesus svarade: ”Sannerligen, jag säger dig: den som inte blir född av vatten och ande kan inte komma in i Guds rike. Det som har fötts av kött är kött, och det som har fötts av ande är ande. Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt. Vinden blåser vart den vill, och du hör den blåsa, men du vet inte varifrån den kommer eller vart den far. Så är det med var och en som har fötts av anden.”
Månne anden skyddar sina barn (fött av ande) liksom tärnan skyddar sina ungar? Men jag antar att man ska lyda då också, liksom tärnungen då mamman ropar varningens ord/läte?

Ps. Den tredje boken i serien The Cronicles of The Door The Birth av Gene Edwards är läst och handlar lite om att skydda sina barn också. Alltså den handlar om änglarnas besök inför Jesu födelse. De kom ju först också till Johannes döparens föräldrar och sedan till Josef och Maria. Fick dem att fly med Jesusbarnet undan Herodes till Egypten och sedan meddelade de när de kunde återvända osv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar