lördag 16 januari 2021

diadem/krona?

Knut har kommit och gått. Och julen har plockats ner i lådor igen - ja, förutom gardiner och någon duk, som får vara kvar kanske ända till påsk. Och julmattan, som inte är så julig, men som alltid kommer fram till jul, byts väl ut till midsommar. Kom på att den är 40 år gammal nuförtiden....

Vi hade en/någon kall dag. Som ju egentligen inte var så kall, -24 brukade förritiden vara normal vintertemperatur, som jag minns det, den tiden var det -30 som var kall.  Fin var den kalla morgonen, med hög ren luft och stjärnor som tindrade.

Morgondagens gammaltestamentliga text:

Jes. 62:1–3
För Sions skull skall jag inte tystna, för Jerusalems skull inte tiga, förrän upprättelsens morgon gryr och hennes räddning lyser som ett bloss. Folken skall se din upprättelse, alla kungar se din härlighet. Du skall få ett nytt namn, som Herren själv förkunnar, du blir en praktfull krona i Herrens hand, ett kungligt diadem i din Guds händer.

Ett nytt namn finns också skrivet om i Upp. 2:17: 

Du som har öron, hör vad Anden säger till församlingarna! Den som segrar ska jag ge av det dolda mannat. Och jag ska ge honom en vit sten, och på stenen är skrivet ett nytt namn som ingen känner utom den som får det. 
Spännande! Den som lever får se....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar