söndag 31 januari 2021

arn

Återigen en bild från min promenad från jobbet till bilen. Jag har beundrat byggnationen från anno dazumal (?) - alltså jag vet inte hur länge skidförrådet i kasernområdet har funnits. Men det är liksom en annan stil än höghuset i bakgrunden. Tydligen är nog förrådet moderniserat, om man tittar noga går en elsladd in genom ett hål i väggen. 

Jag har läst en bok, också från anno dazumal (inte boken utan händelsen i boken), nog ännu längre sedan än skidförrådet: Jan Guillous Arvet efter Arn. 

Där var det mycket om krig, men också mänskliga funderingar. Värd att läsas nog. Kunde ha passat som inlägg för dagens text (se föreg. inlägg). 

Landet i boken skulle byggas på tre ben: Guldet, Svärdet, Korset enligt Arn, men så skilde de kyrkan från staten och då måste de lägga till det tredje benet Lagen. Det blev hemfrid, kyrkofrid osv. Guldet och Svärdet kunde inte komma vart som helst och ta vad de ville. 

Men fortfarande finns det möjlighet att bli ledd av Gud, för den som vill bli ledd av honom. Det är inte alltid de enklaste vägarna som är de rätta vägarna. Gud tänker lite annorlunda än vi mänskor. Han ser lite längre. 

Om vi söker honom så blir det kanske inte lättare, men rättare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar