söndag 22 januari 2023

på vägen

Barnbarnet höll sig inte på vägen och bra så, där är det sällan riktigt tryggt att leka. Går där gör man ju från ett ställe till ett annat. Det var mest snöhögar som intresserade häromdagen.

Söndagens första läsningen-text: 

Jes. 30:18–21 

Därför väntar Herren på att få visa er nåd, därför är han upphöjd för att visa er barmhärtighet, för Herren är en domens Gud. Saliga är alla som väntar på honom.
 
O, du Sions folk, som bor i Jerusalem, gråt inte mer. Han ska förvisso förbarma sig över dig när du ropar. Så snart han hör din röst ska han svara dig. Herren ska ge dig nödens bröd och lidandets dryck, men sedan ska dina lärare inte längre vara dolda, utan dina ögon ska se dina lärare. Och vare sig du viker av åt höger eller vänster, så ska dina öron höra detta ord bakom dig: "Här är vägen, gå på den." (Folkbibeln)

Den här texten fordrar nästan att man läser hela kapitlet för att förstå vad det handlar om. Dessutom är det stor skillnad på texten ur Bibel 2000, som kyrkohandboken väl använder och Folkbibeln.

V. 15 i samma kapitel lyder

För så säger Herren Gud, Israels Helige: "Om ni vänder om och är stilla blir ni frälsta. Genom stillhet och tillit blir ni starka." Men ni vill inte. (Folkbibeln)

Texten inom citationstecken syns ofta citerad här och där, men av någon orsak så lämnar man bort "Men ni vill inte."?

Men om man förstår vad man ser på fotot så syns ju nog var vägen går, eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar