söndag 4 september 2016

spännande

Ifjol syntes inte dessa 'skvätt iväg'-blommor alls på vår gård, fast de funnits tidigare år. Heter väl nog något annat, men...

I år hittas de igen. Jag tycker de är trevliga. Fast det finns de som säger att de inte hör hemma i vår natur här. De verkar trivas bra i hörn av trädgården där gräsklipparen inte går.

Dagens text (Matt 6:25-34) handlar lite om detta, bl.a. "Och varför bekymrar ni er för kläder? Se på ängens liljor, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. Men jag säger er: inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem." 'Skvätt-ivägen' behöver inte mycket till omvårdnad.

Texten slutar med orden: "Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.”

Gårdagens plåga (att gå i högklackade - inte så väldigt, men för mig ovant - skor) är förbi. Nu går vi vidare med dagens...

När fröna är färdiga i blommans fröhus så behöver man bara klämma till lite, så får man en reaktion...

2 kommentarer:

  1. Balsamin alltså... tur att det finns gräsklippare som kan klippa ner alla små nya skott som kommer av de skvättande fröna... annars tar de snabbt över större och större del av gårdsplan... Men jo, roligt och lite skrämmande, att skvätta iväg fröna, det gäller att blunda... :)!

    SvaraRadera
  2. Balsamin var det! :)
    Det blir ju vackert då sen då man inte orkar klippa mera, eller....

    SvaraRadera