söndag 8 juli 2018

Kilroy was here

Vi kom oss hem från vår husbilsresa, några dagar i sydvästra Finland, för det mesta på småvägar.

En natt sov vi på ett ställe vi hade sovit på förr. Vi brukar ju inte använda oss av campingplatser då där ofta är så mycket folk, utan oftast av parkeringsplatser till t.ex. naturreservat, fiskehamnar o.dyl. Vi brukar komma sent och åka igen genast efter frukost, bara sova på platsen.

Fast nu såg här annorlunda ut.. Det hade tillkommit en plats för husvagnar, avfallstunnor av alla de slag. Vid stranden fanns båtar att använda på sjön osv.

Vi kom sent och lade oss att sova. På morgonen tittade vi oss runt. Då upptäckte vi skylten, inte P-skylten, den såg vi nog först, men en handskriven sak fanns där också på annan plats om att övernattning var förbjuden på parkeringen.

Nå, nu hade det ju redan hänt. Det var inte meningen.

Jag har svårt att förstå varför vi inte skulle få övernatta på parkeringen. Lämnar vi något skräp lägger vi det i soptunnor. Och annars också så tror jag ingen märker efteråt att vi har varit där. Vi brukar inte sätta dit någon Kilroy-fras...

Vet då inte om det går ihop med dagens text (Luk. 6:27-31):
Jesus sade:
”Men till er som vill lyssna säger jag: älska era fiender, gör gott mot dem som hatar er. Välsigna dem som förbannar er och be för dem som skymfar er. Slår någon dig på ena kinden, så vänd också fram den andra. Tar någon ifrån dig manteln, så hindra honom inte från att ta skjortan också. Ge åt alla som ber dig, och tar någon det som är ditt, så kräv det inte tillbaka. Så som ni vill att människor skall göra mot er, så skall ni göra mot dem.”

(Om inte så blev visst en liten mantel kvar här då barnbarnen for hem idag, de hade gjort dem själva av tyg de hittat och fått lov att använda. Dessutom blev ju den lilla ugglan kvar för att sova på särskilt ställe tills nästa gång de kommer. 😊)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar