söndag 25 oktober 2020

gå ut

varken lamm eller varg - men sover nog inte
Dagens evangelie text: 

Luk. 10:1-12

Därefter utsåg Herren ytterligare sjuttiotvå och sände dem före sig två och två till varje stad och plats dit han själv ämnade sig. Han sade till dem: ”Skörden är stor men arbetarna få. Be därför skördens herre att han sänder ut arbetare till sin skörd. Gå, jag skickar er som lamm in bland vargar. Ta inte med er några pengar, någon påse eller några sandaler, och stanna inte på er väg för att hälsa. När ni kommer in i ett hus, så säg först: Frid över detta hus. Och om där bor en fridens man skall den frid ni kommer med bli kvar hos honom; annars skall den vända tillbaka till er. Stanna sedan i det huset och ät och drick vad som bjuds; arbetaren är värd sin lön. Flytta inte från hus till hus. Och när ni kommer till en stad där man tar emot er, ät då det som sätts fram, bota de sjuka som finns där och säg till folket: Guds rike är snart hos er. Men har ni kommit till en stad där man inte tar emot er, gå då ut på gatorna och säg: Till och med dammet som har fastnat på våra fötter här i staden stryker vi av – behåll det. Men så mycket skall ni veta: Guds rike är snart här. – Jag säger er att på den dagen skall det bli lindrigare för Sodom än för en sådan stad.”

Frid - är det de utsända skulle ha med sig och önska dit de kom. Det de skulle säga till folket var Guds rike är nära. (enl. Folkbibeln, som jag är mer van vid) 

Eller som jag såg på en såndär kort videosnutt som kommer ofta på fb: En liten som kommer fram till prästen, prästen höjer handen för att välsigna och pojken hoppar upp och gör high five.

Är du redo att göra high five med Gud? (fanns visst en debattartikel om detta i Vbl idag också)

                                                                                 Här (klick) finns en länk till Kvevlax missionskyrkas   fb-sida där man kan klicka sig fram till möteshelgen i Kvevlax, med bibelstudier och möten (lång).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar