onsdag 8 februari 2023

opp - å ner

Den sista stängeln av julamaryllisen börjar ha blommat färdigt. 

De små fröna dammar av sig. Är det detta de arbetar med de som försöker odla amaryllis. 

Jag har aldrig varit med om att en amaryllislök har delat sig....

Det finns en första läsningen-text för veckan i kyrkoårskalendern: 

5 Mos. 7:6-8

Mose sade till Israel:
Ty du är ett folk som är helgat åt Herren, din Gud. Dig har Herren, din Gud, utvalt att vara hans dyrbara egendom framför alla andra folk på jorden. Det var inte för att ni är ett större folk än andra som Herren fäste sig vid er och utvalde er – ni är ju det minsta folket av alla. Men Herren älskade er och ville hålla sin ed till era fäder, och därför förde han er med stark hand ut ur slavlägret och befriade dig ur faraos, den egyptiske kungens, våld.

Det gällde Israels folk.

I Nya testamentet:

Petrus sade till Jesus: ”Vi har ju lämnat allt och följt dig. Hur blir det då för oss?” Jesus svarade: ”Sannerligen, vid världens återfödelse, när Människosonen sätter sig på härlighetens tron, skall också ni som har följt mig sitta på tolv troner och döma Israels tolv stammar. Var och en som för mitt namns skull har lämnat hus eller bröder eller systrar eller far eller mor eller barn eller åkrar skall få hundrafalt igen och ärva evigt liv. Många som är sist skall bli först, och många som är först skall bli sist.” ( Evangelie-text: Matt. 19:27-30)

 Men för det måste Jesus dö och uppstå. Vetekornet läggas i marken för att gro.

-------------------------

Jag har också läst en bok: Det rånar sig nog av Catharina Ingelman-Sundberg, den handlar om Pensionärsligan. Rolig nog på sitt sätt, men ......

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar