måndag 25 mars 2024

kors!

en "sned" bild
Bilden är från en promenad på skaren på vår gård. Egentligen fotograferade jag för att kolla var skoterspåret gick (förmodligen kommer jag inte mera ihåg det till sommaren), för att sedan se om vi har haft något planterat som blivit överkörd av snöskotern. Vet inte heller vem som kört där olovandes. Jag tror inte vi har några dyrbara plantor just där... Det har vi just inte heller någon annanstans, men dyrbara är de om man lagt ner mycket arbete på dem.

Måndag i stilla veckan, andra läsningen-texten

1 Petr. 2:21-24

Kristus led för er skull, och gav er ett exempel för att ni skall följa i hans fotspår. Han begick inte någon synd, och svek fanns inte i hans mun. Han svarade inte med skymford när han skymfades. Han svarade inte med hotelser när han fick lida. Han överlät sin sak åt honom som dömer rättvist. Våra synder bar han i sin egen kropp upp på träpålen, för att vi skulle dö bort från synden och leva för rättfärdigheten. Genom hans sår har ni blivit botade.

Det blev ett kors också på bilden av min egen skugga och skoterspåret. Det som i Bibel2000-texten talas om som träpåle kallas i Folkbibeln-texten för korsets trä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar