söndag 17 september 2017

betesda

någon som lämnat sin säng?
Som avslutning på semestern kom vi oss på en liten roadtrip (som det heter nuförtiden). Var till simhallen först på ett dopp och sedan sökte vi efter ett nytt ställe att ställa husbilen på.

Hittade nog ett vackert ställe trots ganska så ihållande regn. På morgonen höll det upp så mycket så man kunde gå ut och se på omgivningarna.

Där var så mycket trafik både på land och vatten, så det blev inget fotograferande av vyer. (Man vet ju inte om människorna vill bli fotograferade i det de gör.) Strandstenar fastnade i alla fall på bild. Och rester av att någon har lekt 'tio stickor på ett bräde', eller....?

Dagens text (Joh. 5:1-15) handlar om Betesda. Inte då församlingen utan en vattenbassäng/damm, som ibland kom i rörelse och då kunde den som hann först i bassängen bli helad sägs det. Men i texten fanns en man som inte på egen hand kunde komma ner i bassängen utan behövde hjälp. Men han fick hjälp ändå. Blev beordrad att stiga upp ta sin säng och gå. Behövde inte gå ner i Betesda-dammen. Men han fick ändå en allvarlig förmaning...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar