söndag 21 oktober 2018

salt

Morgonen stora regnbåge över vår by. Stundtals dubbel sådan.

Regnbågen får mig fortfarande att tänka på förbundet mellan Gud och mänskor som det beskrivs i Bibeln. Guds löfte, inga fler syndafloder. (Tänker: Innesluten i Guds nåd.)

Men kameran ljuger. Husen på bilden står nog alla lodräta, inget av dem lutar....

Dagens text (Matt. 5:13-16):
Jesus sade:
”Ni är jordens salt. Men om saltet mister sin kraft, hur skall man få det salt igen? Det duger inte till annat än att kastas bort och trampas av människorna.
Ni är världens ljus. En stad uppe på ett berg kan inte döljas, och när man tänder en lampa, sätter man den inte under sädesmåttet utan på hållaren, så att den lyser för alla i huset. På samma sätt skall ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er fader i himlen.”

Läkarvetenskapen menar för det mesta att vi får för mycket salt i oss, genom det vi äter och alltså ska vi inte salta maten så mycket. Men salt är nog bra. Tårarna är salta, så där kommer en del av saltet ut. Saltoljebad används ofta till fotbad.

En benägenhet med salt är ju att då man lägger det i varmt vatten så försvinner själva saltkornet, men sältan finns kvar i vattnet. Syns inte men finns ändå och smakar också.

Men frågan kvarstår: Om saltet inte är salt....?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar