söndag 8 december 2019

andra

Det börjar så småningom pracka på att man borde ju städa till jul, julgardiner, julpynt osv...

Ljusslingan ville jag prova eftersom den kommit till huset. Visst blir det fint, om man inte ser så noga så man ser vattenfläckarna på vasen...

En tanke flög genom mitt huvud igår då barnbarnen var på besök. Räcker det som städning om man leker kurragömma?

Katten lekte med legobitarna som inte plockats upp, hade riktigt roligt med dem...

Dagens text (Luk. 12:35-40) frågar också: Är du redo?:

Jesus sade till sina lärjungar: ”Fäst upp era kläder och håll lamporna brinnande. Var som tjänare som väntar på att deras herre skall komma hem från ett bröllop, så att de genast kan öppna när han kommer och bultar på porten. Saliga de tjänarna, eftersom deras herre finner dem vakna när han kommer. Sannerligen, han skall fästa upp sina kläder och låta dem lägga sig till bords och själv gå och passa upp dem. Om han så kommer vid midnatt eller ännu senare – saliga är de tjänarna, när han finner dem beredda. Ni förstår väl att om husägaren visste när tjuven kom, skulle han hindra honom från att bryta sig in i huset. Var beredda, också ni, ty när ni minst väntar det, då kommer Människosonen.”
 Men, det var inte frågan om vi hade städat och pyntat färdigt, utan om vi är vakna (efter allt städande?) och kan öppna dörren - Han kommer inte in med egen nyckel, vi ska öppna åt honom då han bultar.

Advent - att vänta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar