söndag 1 november 2020

väderprat

en fisk sprattlade nog i vattenytan, men hur stor var den?
På dagens program stod en tur ut till skären efter mera plankor, som där har samlats för uppkommande behov. Sen vi lastat på tog vi en tur ner till strandboden, tillsammans med korv och lite torr ved. 

Det hade lovats uppehåll enligt väderrapporten, men hela vägen ut till skären så småduggade det, så det såg ett tag lite otrevligt ut. Men när vi kom fram så ljusnade det. 

När vi grillade och åt korven, såg vi på vattenytan att det nog kom ner lite duggregn då också, men åtminstone jag kände inte av något regn där jag stod på stranden. Det tackar jag för.

Dagens evangelietext: 

Matt. 16:1-4

Fariseerna och saddukeerna kom fram till Jesus, och för att sätta honom på prov bad de att han skulle låta dem se ett tecken från himlen. Han svarade dem: ”På kvällen säger ni: Det blir vackert väder, himlen är röd, och på morgonen: I dag blir det oväder, himlen är röd och dyster. Himlens utseende kan ni tyda men inte tecknen för tiderna. Detta onda och trolösa släkte begär ett tecken, men det skall inte få något annat tecken än Jona-tecknet.” Sedan lämnade han dem och gick sin väg.

Har mänskorna/meteorologerna blivit sämre på att tyda väderleken? Hur är det då med de andliga tecknena (och då menar jag inte halloweenandligheten som nu är aktuell)?

Jona-tecknet, som vi har fått, är Jesu död och hans uppståndelse - för att vi ska bli fria.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar