tisdag 30 maj 2023

babel

 Veckan efter pingst har också gammaltestamentliga texter. Den ena:

1 Mos. 11:1-9

Hela jorden hade samma språk och samma ord. När människorna flyttade österut fann de en dal i Shinar där de bosatte sig. ”Nu skall vi slå tegel och bränna det”, sade de till varandra. De använde tegel som byggsten, och som murbruk använde de beck. De sade: ”Låt oss bygga en stad, med ett torn som når ända upp i himlen. Vårt namn blir känt, och vi slipper vara skingrade över hela jorden.”
Då steg Herren ner för att se staden och tornet som människorna byggde. Herren sade: ”De är ett enda folk och har alla samma språk. Detta är bara början. Nu är ingenting omöjligt för dem, vad de än föresätter sig. Låt oss stiga ner och skapa förvirring i deras språk, så att den ene inte förstår vad den andre säger.” Och Herren skingrade dem från denna plats ut över hela jorden, och de slutade att bygga på staden. Därför kallas den Babel, ty där skapade Herren språkförbistringen på jorden, och därifrån skingrade han människorna ut över hela jorden.

 
Tydligen är det samma texter varje år: Här mina inlägg 2021 och 2022.
 
Jag har svårt att förstå texten. Men med lite hjälp så är det väl kanske så att vi inte utan Gud ska kunna göra vad som helst utan tillsammans med Gud.  Och i förra inlägget fick vi veta att det viktigaste är att lära känna Herren.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar