lördag 6 januari 2018

ett ljus går upp

Julgubben på bilden har funnits en längre tid i vårt hus. Hört till den där kategorin som plockas fram och plockas bort varje jul. Men i projektet 'Använda det som finns' så blev ljuset påtänt i år. Det blev ett ljushuvud.

Får mig lite att fundera på uttrycket 'att brinna för något'. I dessa tider då så många blir utbrända borde det inte hållas så högt/användas mera.

Det blev en häftig start då jag var första dagen i jobb igår efter jullov/semester. Det var ju dessutom fredag så det blev fredagssimning och sen till en sen julfest. Väckarklockan ringde klockan sex och hemma igen var jag klockan halv tie på kvällen. Det känns idag.

Men det var en trevlig julfest nog med trevligt sällskap. Så det uppväger. Tack för den!

Det finns en dagens text för idag också, Matt 2:1-12. Den handlar om de vise männen, förstås, som kom för att ge Jesusbarnet sin hyllning. För, av någon anledning, förstod de vem han var. De hittade inte direkt till stallet, trots stjärnan, utan de trodde de visste att kungabarn föds i slott och frågade först i Jerusalem så att Herodes fick nys om saken. Sedan fick de veta i en dröm, och trodde på det, att de inte skulle resa via Herodes hem igen.

Vishet är att göra allt på bästa sätt.

Nu har ljuset gått upp i rök - det har brunnit upp - eller ner...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar