lördag 20 april 2019

carpe diem

Vi hade ärende till stan, den som förritiden var 'stan', och parkerade bilen utanför JKC, då vi skulle till varuhuset på ärende. Då såg jag maskrosorna och fjärilen. Man blir ju glad....!

Vi gick in på kaffe och handlade vad vi skulle och lite till.

När vi kom till bilen igen, så var blomman vissnad och död - såg åtminstone så ut. Skulle kanske nog ta sig om hon hade fått vatten....?

Carpe diem - eller fånga tillfället....

Om jag hade haft vatten till hands och börjat vattna de maskrosor som fanns där vid sidan om också. Får man göra så i stan, skulle de ringa ambulansen - någonting har nog gått snett nu....?

Dagens text (Matt. 27:62-66):

Nästa dag – det var dagen efter förberedelsedagen – gick översteprästerna och fariseerna tillsammans till Pilatus och sade: ”Herre, vi har kommit att tänka på att när den där bedragaren ännu var i livet sade han: ’Efter tre dagar skall jag uppstå.’ Ge därför order om att graven bevakas under tre dagar, så att inte hans lärjungar kommer och rövar bort honom och sedan säger till folket att han har uppstått från de döda. Då blir det sista bedrägeriet värre än det första.” Pilatus svarade: ”Ni får en vaktstyrka. Gå och bevaka graven så gott ni kan.” De gav sig i väg och skyddade den genom att försegla stenen och sätta ut vakterna.

De visste inte vem de stred mot, vem de försökte hålla fången i graven. Himmelriket hade kommit ned med Jesus och där gäller andra lagar. Då hjälper inte sigill och vaktstyrkor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar