torsdag 16 april 2020

tro

Dagens evangelietext:
Mark. 16:9-16
När Jesus hade uppstått på morgonen efter sabbaten visade han sig först för Maria från Magdala, från vilken han hade drivit ut sju demoner. Hon gav sig i väg och berättade det för dem som varit tillsammans med honom och som nu sörjde och grät. När de fick höra att han levde och att hon hade sett honom trodde de inte på det.
Därefter visade han sig i annan skepnad för två av dem medan de var på väg ut på landet. Också de gick bort och berättade det för de andra, men inte heller de blev trodda.
Sedan visade han sig också för de elva medan de låg till bords, och han förebrådde dem deras otro och halsstarrighet, då de inte hade trott på dem som sett honom uppstånden. Han sade till dem: ”Gå ut överallt i världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen. Den som tror och blir döpt skall räddas, men den som inte tror skall bli dömd.”

Jag fastnade i texten på ordet halsstarrighet. I folkbibeln talas om hårda hjärtan.

Bilden tog jag på väg in till vävkammaren. Lupinen som börjat med tanke på sommaren fick ett litet bakslag då snön rasade av taket.

I dagens andakt på Vörå församlings facebooksida (vet inte om och hur jag kunde länka dit direkt - jo här finns länken!) hade Ingemar Klemets en i mitt tycke bra andakt på temat tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar