lördag 29 juli 2017

religion

Hemma igen efter en 4-dagars tur med husbilen.

Förritiden då vi reste runt på sommarresa i Finland (och Sverige) med tält brukade vi kolla in kyrkorna vi körde förbi. Nu har det nog lämnat bort, fast det finns nog fina sådana, värda att kolla in.

Känslan man fick då man kom in i en kyrka var ibland att man kände sig hemma. Där fanns mänskor som trodde på samma Gud som jag tror på. Åtminstone hade de funnits och byggt en kyrka.

Lite samma känsla är det nuförtiden då man kommer till en ny stad och hittar en ABC-servicestation (trafikbutik), ett café/matställe med inbyggd fri WC man kan använda utan att behöva känna sig som en snyltare. Dessutom är de flesta WC:na snygga. Alla ABC-caféer är rätt så lika, så  man börjar så småningom känna sig hemma där. Och så är det oftast högt till tak.

Högt till taket var det också i detta köpcenter i Björneborg (fotona). (Minns inte vad det hette.) Kunde ha varit en kyrka? Om det skulle ha varit psalmnummer på tavlorna på väggen i stället för reklam.

Finlands nya framgångsrika religion? I stället för psalmsång ska man gå in i affärerna de gör reklam för och köpa sig glädje?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar