lördag 18 december 2021

Gud rår

Det blev töväder, så jag försökte göra en snölykta i tanken att det skulle frysa på igen och den skulle bestå kanske t.o.m. över jul. 

Förritiden då man gjorde snölyktor så lade man vanliga ljus inuti. Då skulle lyktorna vara ganska så täta för att inte luftdraget skulle blåsa ut ljuset. Nu lade jag ett engångsgravljus i, så den brann fast det inte var så tätt. 

Den brann faktiskt fast det töade så att lyktan rasade, men där inuti hopen brann ljuset. 

-

Jag har också läst en bok: Annakarin Svedbergs Indira Gandhi - en bok om kärlek. En vacker beskrivning nog, inte så mycket om Indira Gandhi som känslorna runtomkring. - Tack för boken!

-

Morgondagens första läsningen-text

Sef. 3:14-17 

Jubla, dotter Sion, ropa av glädje, Israel! Var glad och fröjda dig av hela ditt hjärta, dotter Jerusalem! Herren har tagit bort straffdomarna från dig och röjt bort din fiende. Herren, Israels Kung, bor i dig. Du ska aldrig mer frukta något ont. På den dagen ska det sägas till Jerusalem: ”Var inte rädd, Sion, låt inte dina händer sjunka! Herren din Gud bor i dig, en hjälte som frälser. Han gläder sig över dig med lust, han tiger stilla i sin kärlek, han fröjdas över dig med jubel.” (Folkbibeln)

Människan spår men Gud rår. - "....Han gläder sig över dig med lust...."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar