onsdag 1 december 2021

tänt var det här

Det första ljuset är tänt i adventsstaken. 

Lilla jul firades med alla barn närvarande och  några av barnbarnen. Men efteråt kom jag ihåg att vi brukade ju klä lillajulgranen ifall barnbarnen kommer på besök. Det kom jag inte ihåg då, så det blev ingen lillajulgran i år. Men det var ju roligt bara att vara ute och leka i nysnön också.

Det finns en text också för hela den här veckan i Kyrkoårskalendern, där jag kollar upp texter. 

En gammaltestamentlig text/läsning är från Jes. 63:15-16 (med fet stil), enligt Folkbibeln (v. 7-17):

Jag vill förkunna Herrens nådegärningar, Herrens lov, efter allt som Herren har gjort för oss, allt det goda som han gjort för Israels hus efter sin barmhärtighet och stora nåd. 

Han sade: "De är ju mitt folk, barn som inte ska svika." Och han blev deras frälsare. I all deras nöd var ingen verklig nöd, hans ansiktes ängel frälste dem. I sin kärlek och medömkan återlöste han dem, han lyfte upp dem och bar dem ständigt i forna dagar.

Men de var upproriska och bedrövade hans helige Ande. Därför blev han deras fiende, han stred själv mot dem.

Då tänkte hans folk på gångna tider, de tänkte på Mose: Var är nu han som förde dem upp ur havet, tillsammans med herden för hans hjord? Var är han som lade sin helige Ande i deras bröst, han som lät sin härliga arm gå fram vid Moses högra sida, han som klöv vattnet framför dem och gjorde sig ett evigt namn, han som förde dem genom djupen så att de likt springare i öknen inte stapplade? Som när boskap går ner i dalen fördes de av Herrens Ande till ro. Så ledde du ditt folk och gjorde dig ett härligt namn.

Blicka ner från himlen, se till oss från din heliga och härliga boning! Var är nu din lidelse och din kraft? Ditt hjärtas ömhet och din barmhärtighet har dragit sig tillbaka från mig. Du är ju vår Far! Abraham vet inte om oss, Israel känner oss inte. Men du, Herre, är vår Far. Vår Återlösare av evighet är ditt namn.

Varför, o Herre, låter du oss gå vilse från dina vägar, och varför förhärdar du våra hjärtan så att vi inte fruktar dig? Vänd tillbaka, för dina tjänares skull, för din arvedels stammars skull.
Ja varför....?
:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar