söndag 31 december 2023

kosmiska makter

Man kan undra vad katterna ser som så fångar deras uppmärksamhet. Tror knappast det är papperssnöstjärnorna som ligger närmast till, fast en togs nog ner av ena katten tidigare. 

Första söndagen efter jul, andra läsningen-texten: 

Gal. 4:3–7

Så länge vi var omyndiga var vi slavar under de kosmiska makterna. Men när tiden var inne sände Gud sin son, född av en kvinna och född att stå under lagen, för att han skulle friköpa dem som står under lagen och vi få söners rätt. Och eftersom ni är söner har Gud sänt sin sons ande in i vårt hjärta, och den ropar: ”Abba! Fader!” Alltså är du inte längre slav, utan son. Och är du son har Gud också gjort dig till arvtagare.

eller

Kol. 2:6–10

Ni har lärt känna herren Kristus Jesus, lev då i honom, med rot och grund i honom, allt fastare i den tro som ni har undervisats i, och låt er tacksamhet överflöda. Låt ingen göra er till fångar i de tomma och bedrägliga vishetsläror som bygger på mänskliga traditioner och kosmiska makter och inte på Kristus. Ty i honom har hela den gudomliga fullheten förkroppsligats och tagit sin boning. Och i honom, som är huvudet för alla härskare och makter, har ni nått er fullhet.

Googlade på "kosmiska makter" och kom till en wikipedia-sida om djävulen

Jag brukar tala om att "det är något som flyger i luften", när plötsligt humöret svänger.  Och också då det är så mycket krig, uppror och elände i världen på alla håll plötsligt.

För katterna är det också något som flyger i luften, de håller blicken på fågelbordet, det flyger stundom mycket i luften.

Önskar ett Gott nytt fridfullt år! 

Här (klick) fanns också en önskan om Gott Nytt år!

---------------------

Har med paus emellan läst Billy Grahams bok Hjärtats tröst (Hope for a troubled heart). Måste ta paus då jag tyckte ett tag det blev för amerikanskt, men det är ju också förståeligt då ju  Billy Graham var amerikan. Men som bokens namn säger: Det finns tröst och hopp i Jesus Kristus. Det är de som själva lidit som kan ge trösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar