söndag 10 december 2023

vänta tåligt

Det var jobbigt för katterna i den djupa, lösa snön, men i ungdomligt mod skulle de dit - åtminstone en bit.

Andra söndagen i advent, andra läsningen:

Jak. 5:7-11

Var tåliga tills Herren kommer. Jordbrukaren ser fram mot att jorden skall ge sin dyrbara skörd och väntar tåligt på höstregn och vårregn. Ha tålamod ni också, och visa fasthet, ty Herrens ankomst är nära.
Klaga inte på varandra, bröder, så blir ni inte dömda. Domaren står utanför dörren. Ta profeterna som talat i Herrens namn till ert föredöme i att lida och visa tålamod. Ja, vi prisar dem saliga som håller ut. Ni har hört om Jobs uthållighet, och ni har sett hur Herren lät det sluta, ty Herren är rik på medlidande och barmhärtighet.

Det kan ju hända att det under snön fanns smådjur som sökte sig till fågelmatningsstället och de hörde något under snön. 

Här (klick) finns också skrivet en fundering om Job

Betyder kanske att det är onödigt att klaga på snön, den kommer ju nog att smälta. Det kommer en vår om än det är länge dit än. 

----------------

En bok fastnade vid besök till biblioteket: Prins Harry Den andre. (Engelska versionens titel: Spare - jag skulle hellre ha översatt det Reserv.) Engelska kungligheter har sina lidanden, vanligt folk har andra lidanden, så här andra advent... 😏 (Fast egentligen är kungligheter nog vanligt folk, jag tror inte på det där blåblodiga, de reagerar som vanligt folk på annat folk och olika regler och övertramp av regler, vilket ju också kom fram i boken.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar