onsdag 6 december 2017

Grattis Finland!

den ljusnande framtid är vår? - och sen...?
Det är tydligen självständighetsdag. Det överflödar i fb-flödet av Hyvää itsenäisyyspäivä! Lite färre, men finns nog, Glad självständighetsdag och grattis till 100-åringen. Där kan jag instämma. Grattis till Finland och dess folk!

Givetvis går ju tankarna då till de som stred och också dog för att Finland skulle bli självständigt. Men många är de nog också som kämpat för att Finland skulle förbli självständigt och kämpar fortfarande.

En viktig kamp är den som sker i bön för landet. Fanns nog då för 100 år sedan och också under de övriga krigen i vår historia och behövs ännu. För någotsorts krig förekommer nog ännu mellan gott och ont, välsignelse och förbannelse.

Finns tydligen en dagens text för idag också:
Jesus kallade till sig lärjungarna och sade: ”Ni vet att härskarna är herrar över sina folk och att furstarna har makten över folken. Men så är det inte hos er. Den som vill vara stor bland er skall vara de andras tjänare, och den som vill vara den förste bland er skall vara de andras slav. Inte heller Människosonen har kommit för att bli tjänad, utan för att tjäna och ge sitt liv till lösen för många.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar