måndag 26 december 2022

kvitter eller skrän

Man kunde tänka sig att det är en fågel i bur, men nej, den är nog helt fri. Och hungriga är också de svarta/gråa fåglarna. 

Konstaterade tidigare då vi ju har haft julgrenen inne ända från lillajul, att det kan tydas så att vi har haft jul hela december. Det har vi ju inte haft, bara grenen.

Jag som alltid sagt att jul det pyntar man till först till julaftonen, möjligen dagen före.

Julannandagens första läsningen-text:

2 Krön. 24:18-21 

Och de övergav Herrens, sina fäders Guds, hus och tjänade asherapålarna och avgudarna.

Då kom Guds vrede över Juda och Jerusalem på grund av dessa synder. Och profeter blev sända till dem för att få dem att vända om till Herren, och dessa varnade dem, men de lyssnade inte till dem.

Men Sakarja, prästen Jojadas son, hade blivit beklädd med Guds Andes kraft. Han steg fram inför folket och sade till dem: ”Så säger Gud: Varför bryter ni mot Herrens bud? Det kan inte sluta lyckligt. Eftersom ni har övergett Herren, har han också övergett er.”

Då gaddade de ihop sig mot honom, och på kungens befallning stenade de honom på förgården till Herrens hus. (Folkbibeln)

Ställningen med kronan kom jag att tänka på då jag funderade vad asherapålarna är för något, hur såg de ut? Men någon avgud är väl inte fågelmatningen?

Och hur är det med alla julgranar. Som ska vara så jättestora på torg och i kyrkor och utanför....? 

Visselblåsare råkar ofta illa ut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar